Які завдання вирішує автоматизація обліку в кафе і ресторанах
До основних завдань обліку, процеси яких потребують автоматизації на підприємствах громадського харчування відносяться:
- облік поставок, запасів, продажів і їх планування;
- виробничі процеси: рецептури, інгредієнти, калькуляція страв і т.д .;
- контроль роботи персоналу, в тому числі запобігання розкрадань, за рахунок точності обліку продукції на складах і барі, можливості проведення інвентаризацій на регулярній основі після кожної зміни. Контроль надходження грошових коштів і продаваних категорій товарів (страв);
- можливість формувати ціни з урахуванням знижок, програм лояльності, націнок, валютних операцій, задавати категорії цін з урахуванням курсу валют;
- бухгалтерський і податковий облік в кафе, барах, ресторанах, згідно з чинним законодавством;
- контроль фінансових потоків, з можливістю планування продажів, закупівель;
- синхронізація касових рішень з управлінськими і бухгалтерськими програмами автоматизації.
Яку програму вибрати для обліку в кафе
Частково, перераховані вище завдання, вирішують типові системи автоматизації, що можуть застосовуваться для інших сфер бізнесу, наприклад BAS Бухгалтерія, BAS Малий бізнес. Однак, використовуючи універсальні рішення, ви не покриєте ті вузько спеціалізовані для даної ніші процеси, що потребують оптимізації.
Як інструмент для автоматизації кафе і ресторанів ми рекомендуємо застосовувати спеціалізовану систему для громадського харчування BAS Громадське харчування.
Даний програмний продукт - це бухгалтерське рішення, яке закриває питання автоматизації по частині бухгалтерського і податкового обліку в закладах громадського харчування, дозволяє вести прорахунки загальні по підприємству, а також деталізовані по кожній окремій страві, як в одному кафе, барі, їдальні, так і мережі ресторанів.
Програма для автоматизації обліку в кафе BAS Громадське харчування дозволяє автоматизувати наступні процеси ресторанного бізнесу:
- деталізований облік рецептур;
- автоматична калькуляція страв;
- облік взаємозамінних продуктів в рецептурах;
- облік спецій;
- деталізована інвентаризація, в тому числі напівфабрикатів;
- підтримується робота з модифікаторами;
- контроль дотримання рецептів;
- облік продажів;
- регламентовану звітність по діяльності ресторанного бізнесу, згідно з чинним законодавством України.
Більш того, програма обліку та автоматизації для кафе дозволяє власнику ресторану або мережі отримувати звітність для аналітики роботи закладу громадського харчування, на підставі якої планувати і прогнозувати результати діяльності підприємства реторанного типу.
Звичайно ж право вибору, яка програма для автоматизації обліку в кафе і ресторанах підійде вашому бізнесу, залишається за вами. Ми рекомендуємо починати автоматизацію, грунтуючись на першочергових задачах, які потрібно оптимізувати.
За детальною консультацією ви завжди можете звернутися до наших фахівців, заповнивши форму нижче.